Life coaching

Je wil een nieuwe weg inslaan, kampt met lastige levensvragen? Dan ben je met Life Coaching aan het goede adres.  Door onze gesprekken krijg je sneller inzichten in je situatie en de volgende stappen.  Als je een berg opklimt, doe je dat toch ook stap per stap?  We werken oplossingsgericht met koppels, (nieuw samengesteld) gezinnen, ouders, leerkrachten, opvoeders, kinderen en tieners. Verander je perspectief, krijg een frisse kijk op je situatie en contacteer vrijblijvend een gecertificeerde en ervaren coach!

Blueberry Hill bird Van lastige twijfels naar interessante vragen

Misschien wil je een nieuwe weg inslaan en zit je nog met heel wat twijfels en vragen? Of misschien wil je graag een aantal mogelijkheden op een rij zetten om een bepaalde beslissing te nemen? Het kan gaan over dromen of objectieven, in eender welke situatie kom je vroeg of laat wel eens in woelige waters terecht. Dat betekent dat je leven volop in evolutie is en dat je voelt dat het tijd is om bepaalde keuzes te maken of een andere richting in te slaan.  Door Life Coaching kan je dit soort situaties ervaren als een opportuniteit, een mogelijkheid om een nieuw hoofdstuk te starten.


 

Blueberry Hill bird Wat wil je nu echt?

Life Coaching helpt je te ontdekken wat het belangrijkste is voor jou en wat jij in je mars hebt.  In functie van jouw vraag en jouw voorkeuren gaan we aan de slag met verschillende benaderingen.  Doel is jou te ondersteunen in je keuzes zodat je met vertrouwen en inzicht in jezelf vooruitkomt.  Daardoor voel je je gesteund en heb je meer energie om op een aangename manier vooruit te denken en te werken.


 

Blueberry Hill bird Hoe gaan we te werk…

Centraal bij elke vorm van Life Coaching staat “self-empowerment” of “meer in je kracht komen”. Hoe vaak geef je je kracht niet weg aan iets of iemand buiten jezelf, hoor je je eigen stem niet meer en heb je geen voeling meer met je innerlijke stem? “Self-empowerment” is een proces van het steeds meer bewust zijn van wie je eigenlijk bent en waar je voor wil staan.  We gaan samen jouw overtuigingen, waarden, doelen verwoorden en je komt in actie.

Dit zelfbewustzijn begint met het besef dat je je wereld van binnenuit, vanuit jezelf, creëert. Inzicht in je diepste drijfveren, weten wat jouw handelen drijft, is daarbij cruciaal. Door vraagstelling, onze tools en technieken kom je op een krachtige en snelle manier tot actie.  Kortom: je perspectief op jezelf en de situatie verandert.


 

Blueberry Hill bird Welke tools worden ingezet?

We gebruiken de tools die het nuttigst zijn voor jou met jouw vraag.  We kiezen uit het Enneagram, MBTI, NLP, Oplossingsgerichte Therapie, Waarden- en normenspel, Competentiekaarten, Levenslijn, Storytelling, Collectieve intelligentie, Logosynthese, Transactionele Analyse, EFT (Emotion-focused Therapy) ..  Natuurlijk zitten we als gelijkwaardige partners in het proces.  Vertrouwelijkheid, respect en vooruitgang zijn daarbij sleutelwoorden.  Er worden ook thuisopdrachten voorgesteld indien je dat wenst.  Tenslotte  begin je stilletjesaan meer vertrouwen te krijgen in je eigen potentieel dat elke keer benadrukt wordt.


 

Blueberry Hill bird Life Coaching richt zich naar verschillende doelgroepen:

Koppels

Je wil een nieuwe partnerrelatie starten of een bestaande relatie boosten maar kampt met heel wat vragen.  Dan kan het goed doen, rust en inzicht brengen om alles met een gecertificeerde en ervaren therapeut op een rij te zetten.  Wij zijn grote fan van de EFT (Emotionally Focused Therapy) een model voor relatietherapie dat liefde en emoties centraal stelt.

Onze aanpak is vooral geschikt om:

  • beter jouw manier van functioneren te begrijpen en die van je partner
  • uitzoeken wat aan de basis ligt van een bloeiende relatie in balans
  • anticiperen en beter leren omgaan met conflicten

Ouders, leerkrachten en opvoeders

Je bent op zoek een nieuw model of een handige methode die je ondersteunt in de uitdagende rol van ouder, leerkracht of opvoeder.  Bovendien zoek je een aanpak die energie geeft en efficiënt is.

Onze aanpak is vooral geschikt om:

  • een referentiemodel aan te reiken dat de interacties met leerlingen en kinderen vergemakkelijkt.
  • te leren je eigen energie en die van je leerlingen/kinderen beter te kanaliseren.

Kinderen (6j-12j) en tieners (12j-18j)

Er lopen een aantal zaken niet zoals je wil in de relatie met je kind.  Je zoekt een uitweg en wil je kind graag ondersteunen maar weet niet hoe.  We zijn gecertifieerd in een creatieve, ludieke oplossingsgerichte methode, die geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar en voor tieners.  Zo werken we samen naar doelen toe op een prettige manier en streven ernaar een positieve huissfeer te stimuleren en de negatieve spiraal te doorbreken.

Onze aanpak is vooral geschikt om:

  • een uitweg te bieden in de vorm van een stapjesproces waarin problemen vertaald worden naar haalbare, concrete doelen die de motivatie van alle partijen boost.
  • te focussen op de sterktes van het kind en daarop verder te bouwen waarbij we van conflictmodel (negatieve spiraal) naar samenwerkingsmodel evolueren en ieder meer inzicht krijgt in zijn functioneren.

Al onze coaches zijn degelijk gecertificeerd en hebben een stevige praktijkervaring. Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur.

Neem contact op