Outplacement

Outplacement begeleiding bij vertrek van je medewerker(s) draagt bij tot een positief bedrijfsimago en heeft als doel de betrokken medewerker(s) zo snel mogelijk weer terug “on track” te krijgen. Ontdek hier wat onze typeert en differentieert.  Onze krachtige, oplossingsgerichte aanpak op maat geeft energie omdat we starten vanuit het potentieel van de medewerker.  Vaak horen we van mensen in dit soort trajecten dat de inzichten zo waardevol zijn dat ze verder meegenomen worden in de carrière.  Op scharniermomenten een ander perspectief bieden, beklijft!

Blueberry Hill bird Op weg naar een nieuwe start

Als werkgever kan je een positieve rol opnemen bij het vertrek van je medewerker(s), soms is dit een verplichting, soms is dit een vrije keuze.  Dit draagt bij tot een positief bedrijfsimago en wordt gewaardeerd door verschillende partijen zoals o.a. collega’s en sociale partners.  Doel is in ieder geval de betrokken medewerker(s) zo snel mogelijk weer terug “on track” te krijgen door een professionele begeleiding.  We ondersteunen vanuit onze kant zijn zoektocht naar een nieuw begin zowel op mentaal, fysiek als emotioneel vlak. 


 

Blueberry Hill bird Onze aanpak is Strengths Based en gééft energie!

We denken en werken vanuit de sterktes van de werknemer waardoor zijn zin en motivatie een boost krijgen. Onze ervaring van meer dan 15 jaar leert ons dat er verschillende fases zijn in een outplacement begeleiding:

 1. Plaatsen en omgaan met emoties zoals teleurstelling, angst en twijfel, kwaadheid, zorgen.
 2. Bepalen van een strategie: analyse van de jobmarkt, aanpak, communicatieplan
 3. “Potential Passport” of Totaalbalans opmaken (volgens onze unieke Strengths Based methode) van drijfveren, talenten, competenties, waarden
 4. Voorbereiding op het recruteringsproces, interviews, rollenspelen, copywriting CV, motivatiebrief, LinkedIn
 5. Belang van netwerking met actieplan
 6. Het stimuleren of ondersteunen van assertiviteit, onderhandelingsfase en het proces van beslissingsname

 

Blueberry Hill bird Wat ons typeert

 1. Een krachtige, heldere aanpak, “two feet on the ground”, efficiënt en doelgericht die echt motiveert
 2. Een oprechte interesse in de persoon en open attitude
 3. 4 talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels)
 4. Flexibiliteit en aandacht voor een locatie die handig is voor de betrokken medewerker
 5. Outplacement is maatwerk, geen enkel traject is hetzelfde omdat we vertrekken vanuit de behoeften en het potentieel van de medewerker.
 6. Authentieke begeleiding vanuit degelijke kennis en ervaring zowel op het vlak van jobmarkt, coaching als recruteringsprocessen.
 7. Ervaring met verschillende doelgroepen (directie, kader, vervroegd brugpensioen, 45+, anderstaligen)
Neem contact op