Loopbaanbegeleiding

Niet tevreden met je job? Dan is loopbaancoaching op maat met of zonder VDAB loopbaancheque misschien iets voor jou. Blueberry Hill is een pittig team van ervaren, professionele en gecertificeerde coaches die met hart en ziel gaan voor een persoonlijke aanpak. Lees hier meer over wie we zijn, waar je ons kan vinden en hoe we ons onderscheiden van andere loopbaancoaches.  Verder kan je hier terecht met tips over hoe je je loopbaancoach voor jouw loopbaanbegleiding op maat kiest.  Tenslotte kan je hier ook meer informatie vinden over de loopbaancheque van de VDAB, hoe je die bestelt en de meest gestelde vragen.

Blueberry Hill bird Niet tevreden met je job?

Ken je dat gevoel van slecht slapen en op zondag al een baksteen in de maag?  Van piekeren in bed en veel te vroeg wakker worden…  Moeilijk concentreren, moeizame relatie met je baas of collega’s. Kortom: hoog tijd voor actie want je voelt dat het zo niet verder kan. Dan is het tijd voor een flinke portie BlueBerries!


 

Blueberry Hill bird Benieuwd naar alternatieve jobmogelijkheden?

Je twijfelt of je bent gewoon nieuwsgierig naar wat je nog meer zou kunnen doen!  Je voelt dat je meer in je mars hebt en blijft momenteel wat hangen.  Bovendien wil je meer weten over jouw opties en wat je zou kunnen op de jobmarkt van vandaag.  Dan kan je samen met een ervaren coach van BlueBerry Hill, snel en efficiënt aan de slag met dit soort loopbaanvragen. We kijken naar wie je bent, wat je wil, wat je kan.  Samen wordt het immers veel makkelijker om een beslissing te nemen en je keuzes in de praktijk om te zetten.

Neem nu contact op en krijg binnen de 12 uur een telefoontje om een vrijblijvende afspraak te regelen.  Zo voel je meteen of het klikt met je loopbaancoach en onze aanpak jou ligt.  Hiervoor heb je niets nodig, de kennismaking is gratis en zonder verplichting.

Neem contact op

 


Meer over loopbaancoach Iris

locaties: Schiplaken (Boortmeerbeek) en Waarloos

Iris Heijlen

 • Iris is een gecertificeerde coach (PCC level – ICF) en startte haar carrière als Recruiter bij een headhuntingbureau. Daarna werkte ze als verantwoordelijke van het recruteringsteam bij Belgacom en Coca-Cola (Benelux). Ze kent het recruteringsproces door en door, ze weet hoe een recruiter jouw CV leest, je interviewt en bereidt je helemaal voor.
 • Ze staat garant voor maximale vertrouwelijkheid en boost jouw energie en enthousiasme. Met een open mind gaat ze met jouw vraag creatief aan de slag. Haar brede kennis, degelijke ervaring en een flinke dosis intuïtie worden volledige gefocust op jou! Een sessie vliegt vooruit en je had nooit gedacht dat je zo geboeid met jezelf bezig kon zijn!
 • Zoek je iemand die verschillende bedrijfsculturen kent? Iris werkte voor zowel voor een klein bedrijf (10 man), een bedrijf van 2.000 en een bedrijf van 20.000 werknemers in uiteenlopende HR-functies. De laatste 10 jaar komt ze zowel als freelance Coach dan als Trainer bij heel diverse bedrijven. Haar kennis over leiderschap, communicatie en samenwerking komt jou vast goed van pas.
  Iris is fiere mama van drie kinderen. Ze weet als geen ander wat het is om kinderen en werk flexibel en succesvol te combineren.

Iris Heijlen

+32 475 97 99 14
iris@blueberryhill.be
Rubenslaan 12
B-3191 Schiplaken

Neem contact op met Iris voor een gratis kennismaking

Graag invullen zodat we je telefonisch kunnen bereiken.
Kies een adres waar je je loopbaanbegeleiding wilt volgen.

Meer over loopbaancoach Harriët

locatie: Sterrebeek

Harriet Andriessen

 • Harriët heeft er heel veel plezier in om haar cliënten te helpen om hun talenten te ontdekken en hun zelfvertrouwen te versterken. Om een open horizon te ontdekken, vol met mogelijkheden en om het nodige te doen om daar te geraken.
 • Ze staat bekend om haar coachingsessies die je zelfvertrouwen versterken. Haar enthousiasme voor jouw mogelijkheden is aanstekelijk. Harriët heeft een snel inzicht in situaties en veel empathie.
 • Ze helpt haar cliënten om hun visie, hun perspectief op een bepaalde situatie te veranderen – een visie waarin oplossingen mogelijk worden door acties die haalbaar zijn. Door kleine stappen te zetten met succes kun je beginnen te geloven dat verandering mogelijk is en je zelfvertrouwen wordt sterker. En er mag ook gelachen worden. Harriët begeleidt je graag op dit traject, samen met jou en naast jou.
 • Harriët heeft haar expertise in oplossingsgerichte coaching ontwikkeld gedurende haar hele beroepsleven als advocaat, headhunter (recrutering van managers) en als manager van een Europees netwerk van adviescentra voor KMO’s. Met haar Master of Science in Management kan ze ook effectief cliënten begeleiden die hun eigen onderneming willen starten.

Harriët Andriessen

+32 475 93 76 51
harriet@blueberryhill.be
Rue de l’Hospice Communal 1
B-1170 Watermael-Boitsfort

Neem contact op met Harriët voor een gratis kennismaking

Graag invullen zodat we je telefonisch kunnen bereiken.
Kies een adres waar je je loopbaanbegeleiding wilt volgen.

 

 


 

Blueberry Hill bird Moet ik veranderen van job bij loopbaanbegeleiding?

Nee hoor, bij het opmaken van de balans op het einde van je traject kan het best zijn dat je toch bij dezelfde werkgever blijft.  Je kan een job in bijberoep bijvoorbeeld voorzichtig uittesten of via interne mobiliteit tot bij een ander functie komen.  Of je nu een heel andere weg inslaat of bij je huidige werkgever andere functies bekijkt, het is een feit dat je samen sneller en op een aangename manier tot betere inzichten komt.  Tenslotte zorgt loopbaanbegeleiding in eerste instantie voor een beter inzicht in jezelf en je situatie!


 

Blueberry Hill bird Waarom zou ik het doen?

Jij zit aan het stuur van jouw loopbaan.  Dat wil zeggen dat je zelf het heft in handen neemt en je je niet afhankelijk maakt van een baas of een intern proces.  Bovendien geeft tussendoor even bijtanken geeft jou net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt.  Waarom zou je niet de kans grijpen om op een efficiënte en positieve manier werk te maken van je job?

Je wil immers knopen doorhakken,  weloverwogen en doordachte keuzes maken.  Daarnaast wil je handvaten hebben om je loopbaan vorm te geven nu en op termijn.  Dan weet je beter waar je voor staat en je krijgt inzichten die je in de volgende jaren te pas blijven komen.  Het is echt wel de moeite om even tijd uit te trekken om volop te focussen op jouw loopbaanvraag.  Tenslotte spendeer je 90000 uur van je leven aan je werk!  Geen reden om ongelukkig in je job te blijven zitten!


 

Blueberry Hill bird Waarom ga je voor loopbaanbegeleiding bij Blueberry Hill?

We zeiden het al eerder: BlueBerry Hill is een pittig team dat met hart en ziel gaat voor een persoonlijke aanpak.

 1. Geen mainstream met vastgelegde trajecten zoals in een kippenbatterij.  Elk traject is anders, want iedereen is anders. We geloven niet in standaardprocessen en “Einheitswurst”.
 2. We really care. Geen loze slogans hier.  We staan voor authenticiteit, twee voeten op de grond en kwaliteit met een tikje originaliteit.  Soms komen mensen na hun loopbaantraject nog even terug. Door de aard van onze gesprekken wordt het enthousiasme en geloof in je eigen kunnen geprikkeld.
 3. Waar we allemaal rotsvast van overtuigd zijn, is dat..
  – we verder komen door de focus te leggen op waar we goed in zijn en op een oplossingsgerichte aanpak.
  – onze tools en methodes gefundeerd en wetenschappelijk onderbouwd moeten zijn.
  – onze waarden als coach, authenticiteit, oprechte interesse in jou, passie voor ons vak, jou ten goede komen.
 4. Een competente coach blijft alert over zijn rol en is vanuit een ruime ervaring voldoende competent en flexibel om het proces te begeleiden écht op maat van de klant. Alleen competente coaches (dwz coaches die een degelijke coachingsopleiding hebben gehad en ruime praktijkervaring hebben) die vertrouwen kunnen hebben in het proces en deze aanpak worden in ons loopbaancentrum toegelaten als medewerker.

De beste manier om het te ervaren: maak gratis en vrijblijvend kennis met één van onze loopbaancoaches.

Neem contact op

 

Blueberry Hill bird Help! Hoe kies ik mijn loopbaancoach?

Je wil weten wie jou het best kan helpen.  De kennismaking duurt gemiddeld een half uurtje en is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.  Je gaat het dus snel weten door gewoon een afspraak te maken.  Lees hieronder verder als je graag onze 3 tips leest op basis van onze ervaring om de juiste loopbaancoach te selecteren.


 

Blueberry Hill bird Waar let je op als je een loopbaancoach kiest?

De kwaliteit van de loopbaancoaching hangt af van 3 belangrijke criteria

 1. De relatie met de coach
  Wat ervaar je tijdens de kennismaking?  In hoeverre krijg je zin in je traject?  Voel je je gehoord en begrepen?  Op welke manier gaat de coach te werk? Kortom: klikt het tussen jullie?
 2. De kennis en ervaring van de coach
  Welke functies heeft jouw loopbaancoach zelf gehad?  Wat weet hij van rekrutering? Welke methoden en tools kent hij? Hoe goed is zijn marktkennis?  Is hij als coach gecertificeerd?  En hoeveel ervaring heeft deze coach in aantal coaching uren/jaren?  Let erop: Een certificatie geeft een indicatie maar is geen garantie, het is een goed vertrekpunt.  Een goed resultaat is een combinatie van theoretische kennis en vooral veel praktijkervaring. 
 3. Jouw inzet en motivatie tijdens het traject
  Je kan onmogelijk alles doen tijdens de sessies zelf.  Je dient dus zelf bepaalde opdrachten thuis uit te voeren.  Het is slim om na elke sessie direct op te schrijven wat je wil onthouden en zo elke keer de richting van jouw volgende sessie te bepalen.  Tenslotte is dit een unieke kans waar je het maximale uit wil halen. Want jij gaat het moeten doen, de coach ondersteunt het traject. 
  Kortom: kies voor iemand die ervaring heeft in coaching.  Als het puur bij theoretische kennis blijft en er is weinig praktijkervaring, dan ben jij de legkip in de oefenbatterij.  Kies voor iemand die ervaring heeft met verschillende bedrijfsculturen en een actuele brede kennis heeft van de jobmarkt en trends.  Kies voor iemand met wie het klikt.  Je moet er zin in hebben.  Jij gaat het doen!

 

 


 

Blueberry Hill bird Concreet, hoe werkt het?

Met eender welke loopbaanvraag kan je een traject starten met een loopbaancheque van 4 uur of van 7 uur.  We plannen de sessies flexibel in, op jouw ritme.  We spreiden de 4 uur (= 1 loopbaancheque) of 7 uur (= 2 loopbaancheques) in functie van wat het best werkt voor jou en waar we staan op dat moment.  Dat kan in een heel korte periode zijn of gespreid over een aantal maanden.

Onze aanpak in 5 stappen

We structureren onze aanpak rond het model van Frans Meyers en Marinka Kuijpers op basis van hun 5 loopbaancompetenties.

 1. Motievenreflectie
  Wat wil ik, wat drijft me, welke waarden heb ik, wat heb ik nodig om tevreden te zijn in mijn job?
 2. Kwaliteitenreflectie
  Wie ben ik, wat kan ik? Wat zijn mijn eigenschappen, vaardigheden, competenties en kwaliteiten?
 3. Werkexploratie
  Welk soort werk past bij mij? Waar en hoe vind ik die job?
 4. Loopbaansturing
  Waar wil ik heen met mijn carrière?  Welke initiatieven kan ik nemen om zelf vorm te geven aan mijn job?
 5. Netwerken
  Hoe bouw en onderhoud ik mijn netwerk? Hoe optimaliseer ik mijn netwerk?

 

 


 

Blueberry Hill bird Maatwerk

Bij ons is het maatwerk.  We gaan die tools inzetten die jij nodig hebt, dus in functie van jouw vraag en ook jouw voorkeur.  We werken met o.a. MBTI, Enneagram, Talenten, 360° feedback, Waardenspel, Competentiekaarten, .. en nieuwe methodes want we blijven ons zelf ook voortdurend bijscholen.

Elk traject ziet er anders uit.

Heb je het gevoel dat je tegen een burn-out aanloopt?   Dan wil je kijken waar je staat of een analyse maken met een stappenplan.   Misschien wil je zelf je loopbaan meer sturen in de richting die bij jouw drijfveren en talenten past?  Het is immers belangrijk om inzicht te hebben in wat jou energie geeft.  Dikwijls is loopbaanbegeleiding ook nuttig om proactief te werk te gaan en om te vermijden dat je vroeg of laat uitgekeken raakt op je job.  Je staat in ieder geval sterker in je schoenen als je weet waar je staat!

Het is bovendien ook heel boeiend om te ontdekken hoe je jouw talenten en ambities beter kunt gebruiken. Ook voor heel praktische en concrete vragen zoals je CV optimaliseren en je beter voorbereiden op het selectieproces kan je bij ons terecht.  Of voor hulp bij je zoektocht en je communicatiestrategie zodat je je kansen op jouw ideale werkplek maximaliseert.  Kortom: in onze loopbaanbegeleiding op maat vertrekken we vanuit jouw vraag met de gepaste tools en passen ons aan jouw ritme aan!

Bel of mail voor een gratis kennismaking.  De kennismaking duurt ongeveer een half uur en is vrijblijvend.  Zo kan je zelf ervaren of dit is waar jij op zoek naar bent en wat jij nodig hebt!

Neem contact op

 

Blueberry Hill bird Hoe betaal je de loopbaancoaching?

Blueberry Hill - VDAB loopbaanchequesBij loopbaancoaching maak je gebruik van het systeem van “loopbaancheques” van de VDAB.  De loopbaancheque is een document dat je per mail of per post krijgt toegestuurd nadat je de overschrijving van 40 euro hebt gedaan.  Met je eerste loopbaancheque heb je recht op 4 uur loopbaanbegeleiding.  De tweede loopbaancheque kost ook 40 euro en geeft recht op 3 uur loopbaancoaching.   Dus je kan in totaal 2 loopbaancheques aanvragen goed voor 7 uur coaching in totaal.  Heb je geen recht op loopbaancheques contacteer ons dan gerust voor meer informatie.

Ga naar www.vdab.be/loopbaanbegeleiding voor je aanvraag van de loopbaancheques en meer info of bel naar het gratis nummer +32 800 30 700. Voor het eerste gesprek dien je de cheque nog niet bij te hebben.  Het kan een paar weken duren vooraleer je de cheque hebt.


 

Blueberry Hill bird Heeft iedereen recht op de loopbaancheque?

Er zijn drie voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze cheques:

 1. Je bent aan het werk als werknemer of zelfstandige gedurende minstens 7 jaar.
 2. Jouw woonplaats ligt binnen Vlaanderen of het Brussels gewest.
 3. De afgelopen 6 jaar deed je geen beroep op loopbaanbegeleiding bij de VDAB.

Contacteer ons even voor een gratis kennismaking en dan heb je meteen een duidelijk idee hoe jouw traject er uit zal zien.

Neem contact op