Bemiddeling

Blueberry Hill bird Help! We geraken er niet uit..

Of het nu om een geschil gaat in je familie, gezin of met de buren, op een bepaald moment heeft het lang genoeg geduurd en is het tijd om er een neutrale en externe partij bij te halen.  De bemiddelaar zorgt ervoor dat jullie er samen uitkomen en het conflict sneller ontzenuwd geraakt.  Zijn focus ligt op het faciliteren van de dialoog tussen alle partijen en het inzicht brengen in de situatie.  

Een erkend bemiddelaar inschakelen kan bijvoorbeeld bij echtscheiding een ouderschapsplan en scheidingsovereenkomst voor de rechtbank opmaken.  Moeizame en vaak pijnlijke situaties worden bekeken door een andere bril, op weg naar een nieuw perspectief!

Blueberry Hill bird Hoe werkt het?

Bij de bemiddeling komen de verschillende partijen op een vrijwillige manier samen om naar oplossingen te zoeken.  De bemiddelaar zal op een onafhankelijke en onpartijdige wijze de communicatie verbeteren en faciliteren.  Hij brengt eerst de juridische en de financiële kant van het conflict in kaart. De spelregels van de bemiddeling worden duidelijk vastgelegd bij het begin. 

Dan tracht hij vanuit de verschillende standpunten de belangen van iedere partij scherp te krijgen. Met deze belangen gaan de partijen samen op zoek gaan naar verschillende opties om het conflict op te lossen. We willen duidelijkheid krijgen rond risico’s, mogelijkheden en gevolgen.  Daarna stelt hij een overeenkomst op, die eventueel gehomologeerd kan worden door de rechtbank. 

Naast onze oplossingsgerchte aanpak zijn we er ook van overtuigd dat zelfinzicht en inzicht in de groepsdynamiek positief bijdragen tot een andere visie op de zaak.  Wij hebben vanuit onze trainer- en coachervaring relevante tools.  Deze tools kunnen van een conflictsituatie een groei-opportuniteit maken voor alle betrokken partijen.


 

Blueberry Hill bird Oplossingsgericht werkt het best

We gaan op zoek naar wat wel werkt volgens de solution focus methode en nieuwe processen uit de sociocratie en collectieve intelligentie.  We willen de behoeften van iedereen rond de tafel begrijpen zodat we  de partijen kunnen helpen samen tot een win-win akkoord te komen.  Nadien kan dat akkoord door alle partijen worden ondertekend en eventueel gehomologeerd worden door de rechtbank.


 

Blueberry Hill bird Waarom is bemiddeling een goed idee?

Bemiddeling heeft veel voordelen vergeleken met een proces bij de rechtbank. Je neemt het conflict in eigen handen, het hele proces is vertrouwelijk en het gaat veel sneller dan in de rechtbank. Bovendien is de kostprijs veel lager dan wanneer alle partijen een advocaat nemen. En er is een veel grotere kans om de relaties die beschadigd zijn, weer te herstellen.

Al onze bemiddelaars zijn degelijk gecertificeerd en hebben een stevige praktijkervaring. Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur.

Neem contact op