AD(H)D – High Sensitivity Coaching (Hooggevoelig)

Blueberry Hill bird Leer je unieke brein beter begrijpen.

ADHD staat voor Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, ofwel aandachtstekortstoornis. Bij ADHD wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen ADHD met hyperactiviteit (ADHD) of zonder hyperactiviteit, dan wordt ook wel over ADD gesproken. De klachten worden dikwijls gelinkt aan kinderen, maar het is bekend dat symptomen zoals een beperkt concentratievermogen, impulsiviteit en overactiviteit blijven bestaan, ook als volwassene.
AD(H)D gaat vaak ook gepaard met hooggevoeligheid. Maar liefst 5 tot 10 procent van de algemene bevolking blijkt hooggevoelig te zijn. Het merendeel weet dit echter niet van zichzelf net zoals bij AD(H)D. Een ´highly sensitive person, of HSP heeft een gevoeliger zenuwstelsel en wordt hierdoor intern en extern sterker geprikkeld dan de doorsnee mens. Zowel hoogsensitief als AD(H)D hoeft geen probleem te vormen, als je weet hoe je er mee om moet gaan.

We gaan aan de slag met onze oplossingsgerichte, positieve aanpak in drie stappen om jouw inzicht te vergroten en dichter bij je doel te komen:

  1. Vergroten van je zelfbewustwording, beter voelen, ervaren en begrijpen wat er speelt in jouw brein
  2. Bereiken van je persoonlijke doelen door het ontwikkelen van competenties, gelinkt aan je sterktes
  3. Stimuleren van een hogere levenskwaliteit, prettiger leven met jezelf en je omgeving.

Blueberry Hill bird Niet lui, dom of gek

Het is vaak een kwestie van begrijpen dat jouw brein nu eenmaal uniek is, op een specifieke manier werkt en daar beter mee leren omgaan.  We vertrekken vanuit een oplossingsgerichte aanpak, dat wil zeggen: kijken naar wat werkt.  We brengen jouw sterktes in kaart om vandaaruit jouw doelen dichterbij te brengen.  We gaan ons richten op leren focussen, beter organiseren, actie en planning en haalbare dosering.  Je zal zien: zowel hoogsensitief als AD(H)D hoeft geen probleem te vormen, als je weet hoe je er mee om moet gaan.


 

Blueberry Hill bird Begrijp jezelf en ga beter met jezelf om!

Ben je vaak erg vermoeid?  Ben je wel gemotiveerd maar vind je het lastig om in actie te komen? Heb je chaos in je hoofd en rommel op je bureau? Wil je het graag meteen goed en lukt het je maar niet om uit de startblokken te schieten? Wil je erbij horen en ergens ook helemaal niet? Heb je steeds nieuwe projecten die je echter moeilijk tot een goed einde kan brengen?  Hoog tijd om hier je licht op te steken en samen een actieplan uit te werken waarmee jij aan de slag kunt. Tijd voor een nieuw perspectief voor jou op hoogsensitief of AD(H)D!


 

Blueberry Hill bird Hoog sensitief, veel intense prikkels, niet evident!

Je voelt veel prikkels en veel intenser dan de gemiddelde medemens en het kost je ook meer tijd om die prikkels te verwerken.  Met eten en slapen kom je snel in de knoop.  Je bent bang voor afwijzing, vergelijkt jezelf vaak met anderen en vecht tegen negatieve gedachten en emoties.  Je neemt dingen persoonlijk op, je voelt je snel gekwetst en met kritische feedback heb je moeite.   Je voelt je vaak onhandig in groepssituaties, stelt hoge eisen aan jezelf en bent bang dat je noch aan je eigen eisen, noch aan die van anderen kan voldoen.  Bespreek de situatie met iemand die jou begrijpt en je helpt sturing te geven aan je grote gevoeligheid en last met aandacht.


 

Blueberry Hill bird Tijd voor actie?

Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking van een half uur.

Neem contact op